Yükleniyor
Whatsapp Hattımız
Uzm. Dr. Murat Şener Uzman Kardiyolog
Whatsapp Hattımız

Kalp Hastalıkları ve Ozon Tedavisi

Ozon gazı insan sağlığı için en önemli elementlerden biridir. Ozon gazının vücut için en faydalı biçimde kullanılmasına ozon terapisi denir. Ozon, vücuda verildiğinde kanın oksijen seviyesini artırarak bölgenin dolaşım sistemini düzenler. Dolaşımı ve bağışıklığı güçlendirmesi vücut direncine olumlu katkılarda bulunur. Bu doğrultuda ozon gazı diyabetik yara, dolaşım sistemi bozuklukları, göz hastalıkları, virüs, mantar gibi birçok problemin tedavisinde kullanılır. Önemli bir tedavi alanı da kalp hastalıklarıdır.

Damar Tıkanıklığında Ozon Tedavisi

Ozon, kanın sulanmasını ve oksijen taşıma gücünün artmasını sağlar. Kanda antioksidan ve antienflamatuar etki yaratır. Kırmızı kan hücrelerine olan etkisiyle bu hücreleri daha esnek hale getirir. Yüksek oksijenlenme ve rahatlayan dolaşımla kanın istenilen yere ulaşmasına yardımcı olur. Kalp damar tıkanıklığı, damarlarda oluşan plak dediğimiz yapılar nedeniyle kan akışının istenilen düzeyde gerçekleşmemesidir. İşte ozon terapi burada devreye girerek kanın akışkanlığını artırarak kan akışının devam etmesini sağlar.

Ozon, bir yardımcı tedavi yöntemidir. Hangi hastalığın tedavisi için yapılırsa yapılsın ana tedavi yöntemlerine ek olarak uygulanır. Kalp damar tıkanıklığı olan hastalara uygulandığında ilaca olan bağımlılıklarının azaldığı saptanmıştır. Kolestrol düzeylerinde azalma, daha uzun mesafeleri yürüme, merdiven çıkma gibi aktivitelerde performans artışı gözlemlenmiştir. Hücreleri yenilemesi ve gençleştirmesi nedeniyle damar tıkanıklığı, ritim bozukluğu, uyku apnesi, yüksek tansiyon gibi hastalıkların tedavisinde ek tedavi olarak kullanılır.

Bacak Damar Tıkanıklığında Ozon Tedavisi

Damar tıkanıklığı hastalıklarında oldukça başarılı sonuçlar veren ozon tedavisinin özellikle bacaklardaki atardamarların kısmi tıkanıklıklarında bariz etkileri vardır. Kan hücrelerinin esnekliğini ve dayanıklılığını artıran ozon, bu sayede oksijenin kılcal damarlar aracılığıyla dokulara ulaşmasını sağlar. Hücrelerin hem yapısal hem fonksiyonel problemlerini gidermesi de işin içine girdiğinde çevresel damarların işlevleri düzelir ve yeni damarlar oluşabilir. Bu sayede doku beslenmesindeki bozukluklar nedeniyle amputasyon yapılma riski ortadan kalkabilir.

Kalp Yetmezliğinde Ozon Tedavisi

Kalp yetmezliği bütünsel bir hastalıktır. Kalbin yapısal ya da fonksiyonel bozuklukları dolum veya boşaltım işlemini yapamaz ve toplumun yaklaşık yüzde 2'sini kapsayan kalp yetmezliği hastalığı meydana gelir. Tedavisinde kalp kasını destekleyici, kalbin yükünü azaltıcı ve idrar sökücü ilaçlar kullanılan kalp yetmezliğinde bu tedavilere ek olarak ozon terapisi de uygulanabilir. Hastadan alınan 5-10 cc kan ile ozonun karıştırılmasının ardından tekrar hastaya enjekte edilen bu uygulama sayesinde kalp yetmezliği olan hastaların fonksiyonlarının geliştirilmesinde önemli fayda sağlanır.

Kalp Hastalıklarında Ozon Nasıl Uygulanır?

Kalp hastalıklarında ozon tedavisi kana ozon verilerek uygulanır. Hastadan bir miktar kan alındıktan sonra özel materyalin içinde karıştırılır ve hastaya damar yoluyla yeniden verilir. Kullanılan doz, seans sayısı, tedavinin etkisi gibi parametreler hastalığın ve hastanın durumuna göre belirlenir. İlk seanslardan itibaren etkisi görülmeye başlar. Seans aralıkları genellikle haftada 2 seans şeklindedir. Duruma göre aralıklar artırılabilir. Seans sayısı, hastalığın seyrine göre değişse de çoğunlukla 10-15 arasıdır.

Email Telefon İletişim Formu Harita